Annons Innehållet presenteras av Pilou

Pilou vill göra avtryck i våra skolverksamheter

Pilou, ett företag som utvecklar våra skolverksamheter. Med upplevelsebaserade utbildningar som varvar teori med praktik får deltagarna verktyg som kan omsättas direkt i vardagspraktiken. Svedala är en av de kommuner som anlitat Pilou och beskriver det som en stor framgångsfaktor.

Pilou arbetar sedan 2010 med att handleda, utbilda och stödja lärare, pedagoger och skolledare i olika utvecklings- och förändringsprocesser.
– Lärare, pedagoger och skolledare har en nyckelroll i samhällsutvecklingen. Vi arbetar med att utveckla förhållningssätt och ledarskap, vilket i sin tur påverkar elevers lärande. Vi ger dem verktyg och stöd för att leda skolan framåt. Vår verksamhet vilar på gestaltteori och senaste forskning om framgångsrik skolutveckling, säger Susanne Bertelsen, pedagog och organisationskonsult på Pilou.

Läs mer om Pilou – klicka här

Upplevelsebaserade utbildningar
Pilou arbetar i ett brett nätverk med underkonsulter. En av dessa är Anna Davidsson. Hon beskriver hur utbildningarna är upplevelsebaserade och blandar teori med praktik för att deltagarna ska få enkla verktyg som kan omsättas i vardagsarbetet. 
– Vi strävar efter att vår utbildning ska göra skillnad. Vi ger lärare, pedagoger och skolledare verktyg för hur de kan planera, organisera och driva det kollegiala lärandet på skolan. För oss är det viktigt att arbetet inte bara ger avtryck hos kursdeltagarna utan också ger effekt i elevernas lärande, säger Anna Davidsson, lärare och organisationskonsult.

Klicka här för att läsa mer om Pilous utbildningar

”Team av arbetslagledare”
En av Pilous uppdragsgivare är Svedala kommun. Johan Lundgren, förvaltningschef på kommunen, berättar hur de har utvecklat och stärkt drygt 80 skolledare inom kommunen.
– Pilou är väldigt duktiga på att bidra med rätt metoder och verktyg som stärker ledare i sin ledarskapsroll. Det kan vara allt från hur ett samtal kan ledas och vidare till hur konflikter kan hanteras. Vi har också sett att det har gjort att man har hittat varandra som ett team av arbetslagledare, avslutar Johan Lundgren.

Vill du också förbättra ledarskapet i din verksamhet? Kontakta Pilou här

Läs mer här:

Pilou

Pilou_logga_CMYK

Fakta:
Pilou är ett utbildnings- och konsultbolag. Pilou står för Process i Lärande och Utveckling vilket sammanfattar företagets inriktning. Pilou arbetar med ledarskap- och organisationsutveckling och erbjuder utbildning, chefshandledning och processtöd till företag, organisationer och offentlig sektor. Det största området är skolutveckling. Under 2010-2018 har Pilou utbildat drygt 2000 skolledare, pedagoger, lärare och andra i sina processinriktade utbildningar. Pilou arbetar i ett brett nätverk av erfarna konsulter, har många verktyg och stor kunskap inom pedagogik, ledarskap och organisation. Pilou drivs av Susanne Bertelsen, är baserat i Varberg och har hela Sverige som arbetsfält.