Annons Innehållet presenteras av Pilotage

Pilotage projektleder
i Mölndals galleria

Mölndals galleria ska under hösten 2018 stå klar med 32 000 kvadratmeter innehållande dryga 70 butiks- och restaurang­lokaler. Det stora köpcentrumsprojektet kräver en välfungerande projektledning och koordination av hyresgäster – ett uppdrag som projektledningsföretaget Pilotage ansvarar för.

Mölndals galleria har en stor betydelse för utvecklingsarbetet i Mölndals innerstad och gallerian kommer att invigas i september i år. Pilotage har under flera år haft det prestigefyllda uppdraget att projektleda samtliga av gallerians dryga 70 butiker, restauranger och caféer.

– Vi ansvarar för koordineringen för att uppfylla de enskilda hyresgästernas krav och behov. Det görs genom tät en dialog med både beställarsidan och de entreprenörer som utför byggarbetet, säger Hanna Hansson, regionchef väst på Pilotage.

Hanna berättar att Pilotage som bolag redan från start haft ett starkt fokus på olika typer av projektledning inom
handelsfastigheter, något som gör bolaget unikt inom branschen.

– Stora projekt som Mölndals galleria och andra större köpcentrums­projekt kräver en specifik hyresgäst- och retailkompetens. Pilotage utför även traditionell projektledning i kommersiella fastighetsprojekt som till exempel flygplatser, kontor och hotell runt om i hela Sverige.

”Pilotage är experter”
Magnus Bergman från Citycon, ägare av Mölndals galleria och beställare i Mölndalsprojektet, berättar att de känner en stark trygghet i att arbeta tillsammans med Pilotage.

– Vi kan själva hantera mindre hyresgästkoordineringar men i större projekt behövs någon med särskild kunskap. Pilotage är experter på relationen med hyresgästerna och man märker att de är trygga i sig själva och i sitt sätt att leda arbetet lugnt och sakligt.

Ska växa kraftigt
Pilotage vill framöver vara en självklar samarbetspartner i handelsprojekt såväl som i övriga kommersiella fastighetsprojekt.

– Vi är redan idag ett välkänt företag vad gäller att driva komplexa bygg- och fastighetsprojekt inom detaljhandeln, men vi kan så mycket mer. Vi arbetar med en stor spännvidd på kommersiella projekt och har för avsikt att växa och bredda verksamheten inom Göteborgsområdet inom den närmsta framtiden, avslutar Hanna.

Fakta
Pilotage är experter på projektutveckling inom detaljhandeln och projektledning i kommersiella fastighetsprojekt. Vi är ett konsultbolag som erbjuder kvalificerade tjänster inom projektledning, utveckling av fastigheter samt uthyrning.
Kontor finns i Stockholm, Göteborg, Örebro, Jönköping och Malmö.

Läs mer här

logga_pilotage_vit_blåbg