Annons Innehållet presenteras av Stenungsunds kommun

Positiva röster från Stenungsund

När en grupp verksamma inom skola och vård och omsorg i Stenungsund berättar om sin arbetsmiljö är korta beslutsvägar, god sammanhållning och vacker natur något som alla nämner. Glädjen över att arbeta med människor och kommunens framåtanda är andra faktorer som bidrar till intervjupersonernas yrkesstolthet.

Vad karaktäriserar Stenungsund kommun som arbetsgivare?
Katarina Clarelind, biståndshandläggare
– Stenungsund är en föränderlig kommun med korta beslutsvägar och ett nära samarbete mellan verksamheter och myndighetsutövare. Här finns mycket goda möjligheter att göra ett bra arbete och få sin röst hörd. Nya idéer, både de som rör individers egen utveckling och de som är verksamhetsrelaterade, bemöts positivt. Närheten till vacker natur och ett fint centrum med hamn bidrar också till att det är en härlig miljö att arbeta i.

Hur är det att arbeta inom vård och omsorgen i Stenungsund?
Lena Andersson undersköterska vård och omsorg, VILS-teamet
– Jag trivs mycket bra. Att hjälpa människor som är i behov av vård och stöd ger mycket tillbaka. Under en arbetsdag får jag ofta både lyssna på spännande livshistorier och uppskattning. Vi är ett antal jobbambassadörer i kommunen som kontinuerligt besöker skolor och mässor och berättar om den positiva respons som undersköterskors vardag består av – en process som jag tror jag är viktig för framtida rekrytering.

Varför trivs du som lärare?
Maria Larsson, förste lärare i matematik och NO lärare åk 1-7
– Det är ett varierande yrke som är både roligt och viktigt. Att se elever utvecklas och växa som individer är en förmån vi lärare har. Stenungsund är en lagom stor kommun med närhet rakt upp till skolcheferna och en fin kollegial vi-känsla. Som en röd tråd genom hela skolverksamheten går viljan att möta varje elev på rätt nivå.

Beskriv förskoleverksamheten i Stenungsund?
Karin McKee, förste förskollärare förskolan
– Här sker ett ömsesidigt lärande varje dag. Inom kommunen arbetar vi mycket med dialog och reflektion utifrån olika lärprocesser. Att vara medforskande tillsammans med barn är ett spännande inslag i vårt arbete. Det här är en kommun som satsar mycket på kompetensutveckling, inkluderat högskolestudier, vilket bidrar till en bred kunskapsbank i förskolan.

Läs mer: www.stenungsund.se

Stenungsunds-kommun_horistontell_RGB